Noordwijk – Minister Van Nieuwenhuizen is niet bereid de strandrups van de stichting Outdoor4disabled toestemming te geven om weer op het strand te gaan rijden. Dat blijkt uit haar antwoorden op vragen van CDA-kamerlid Postma. De minister stelt nadrukkelijk dat veiligheid voorop staat en dat het zelf gebouwde voertuig niet binnen de regels past. Er is met name door de RDW gekeken of er mogelijkheden waren voor een bijzondere status van het voertuig, maar dat blijkt ook niet mogelijk. De minister zegt dat het juridisch niet kan, maar ze vindt het uit oogpunt van veiligheid ook niet wenselijk. Ze bevestigt ook dat het strand de status heeft van openbare weg en dat de regels van de wegenverkeerswet gelden. Met de strandrups werd mensen die fysiek niet meer zelfstandig naar strand kunnen, toch een tochtje naar zee en strand geboden.

3 REACTIES

 1. Wat een achterlijk besluit van de minister,om voor mensen met een handicap een strand ritje te misgunnen.
  Al die gekke regelingen “strand is de openbare weg “hoe verzinnen ze het? Laat me niet lachen.
  Ik heb nog nooit zolang in Noordwijk woon auto’s, bussen ,fietsen of brom fietsen
  en verkeerslichten en ook geen zebrapaden gezien op het strand! (Dat is voor mij de openbare weg)
  Minister en RDW.laat alstublieft de strandrups op het strand rijden,zodat geïnteresseerde of mensen met een handicap heerlijk een strand ritje maken!

 2. De gemeente had het nooit zover moeten laten komen dat het landelijk bepaald moest worden. Schroef de aandrijfas ertussenuit en laat hem trekken door een gewone trekker, probleem opgelost. Ambtenaren hebben gewoon moeite met vreemde op zichzelf staande voertuigen.

 3. Ze hebben in Noordwijk liever auto’s en vracht wagens op het strand .En nu gaan ze zich verschuilen achter een minister die nergens verstand van heeft .Openbare weg aan mijn hoela .Dit is allemaal ontstaan door een overijverige ambtenaar .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in