Hillegom/ Lisse – Met alleen zonnepanelen op daken redt Hillegom het niet om de groeiende vraag naar (groene) elektriciteit aan te kunnen.

Dat bleek woensdagavond tijdens een presentatie van Royal Haskoning voor de leden van de raadscommissie. Energie besparen door isoleren helpt iets, maar is lang niet genoeg. In 2030 moet 38% van de elektriciteit duurzaam worden opgewekt. Door onder meer de komst van elektrische auto’s, het vervangen van gasaansluitingen door warmtepompen, zijn er tot 2050 veel meer duurzame energieopwekkers nodig.

Dan gaat het om ongeveer drie windmolens, die aan de grens met Lisse geplaatst kunnen worden.

3 REACTIES

  1. Weet je wat duurzaam is, ambtenaren en boa’s een fiets geven in plaats van een auto kunnen ze ook naar plekken waar ze anders nooit komen, is goed voor het milieu en heb je ook geen afschulijke windmolens nodig

  2. Weet je wat duurzaam is, ambtenaren en boa’s een fiets geven in plaats van een auto kunnen ze ook naar plekken waar ze anders nooit komen, is goed voor het milieu en heb je ook geen afschuwlijke windmolens nodig

  3. beste Leo,
    Heb je weleens gerekend met de cijfers die Royal Haskoning heeft gegeven? De elektriciteit die je bespaart door de ambtenaren en die paar boa’s te laten fietsen, is bij lange na niet genoeg om alle huizen in Hillegom te verlichten en de computers bij de mensen thuis te laten draaien. Het zou wel wat schelen als iedere inwoner uit Hillegom de auto de deur uit deed en voortaan alles op de fiets of met openbaar vervoer ging doen. Maar mogen we dat van onze inwoners vragen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in