Mobiliteitshub voor Duin- en Bollenstreek

foto PB

Noordwijjk/Bollenstreek – Voortaan presenteert de Duin- en Bollenstreek zich bij ruimtelijke plannen als één front richting andere bestuursorganisaties. Op die manier hopen de bestuurders in deze regio, dat ze meer invloed krijgen ten opzichte van andere regio’s, zoals Amsterdam of het bestuursoverleg Katwijk-Leiden. Zo wordt er gewerkt aan een ‘mobiliteitshub’.

Donderdagavond bespraken de commissieleden de ‘Strategische Agenda Ruimte Duin- en Bollenstreek’. Hierin worden de krachten van deze streek naar voren gebracht. Dan gaat het om zaken als energie, economie, toerisme en het feit dat de Bollenstreek onderdeel is van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Wethouder Roberto ter Hark liet weten, dat met deze versterkte bestuurlijke samenwerking ook geprobeerd wordt om betere infrastructuur te krijgen. ,,De oost-westverbindingen zijn niet toereikend. We nemen de mogelijkheid voor een mobiliteitshub bij Hillegom op; daar komen verschillende vormen van mobiliteit bij elkaar; het openbaar vervoer, de auto en de fiets. Je kunt dan van de op de andere mobiliteitsmogelijkhed stappen.’’

1 REACTIE

  1. Allemaal meer de fiets pakken is het zo over er zijn voor een hoop geld nieuwe bushokken geplaatst vd mortel bij het SJC veld straat van Panhuis straat die zijn toch ook aangelegd voor meer mobiliteit nou als er een fiets staat en dan nog een fiets van een uitzendbureau dus als jullie denken mensen mobiel te maken vergeet het maar .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in