Lisse – Lisse moet de komende jaren goed bereikbaar en toegankelijk blijven. Dat moet bovendien op een duurzame manier, terwijl de leefomgeving prettig en veilig blijft. Deze ambities blijken uit het nieuwe mobiliteitsplan tot 2035, dat het college van B&W heeft vastgesteld en voorlegt aan de gemeenteraad.

Het college zet onder andere in op het verbeteren van de oost-westverbinding, het goed opvangen van de piekdrukte in de Bollenstreek en het bereikbaar houden van het centrum met een goed parkeerbeleid. Daarnaast worden een aantal wegen in het dorp veranderd van 50km/u naar 30 km/u. Dit doet de gemeente om de veiligheid te verbeteren.

Wethouder Jolanda Langeveld van Lisse noemt vier ambities die belangrijk zijn in het mobiliteitsplan: ‘Lisse is bereikbaar, Lisse gaat voor duurzame mobiliteit, Lisse heeft een prettige en veilige leefomgeving en Lisse gaat voor actieve en toegankelijke mobiliteit’.

Het mobiliteitsplan wordt volgende week in de raad besproken. Langeveld is trots op het plan en heeft veel zin om het plan uit te werken voor een mobiel Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in