Foto Politie

Noordwijk – Een moeder doet op Facebook een getuigenoproep in verband met de zware mishandeling van haar zoon in de oudejaarsnacht/nieuwjaarsdag rond 5.00 uur ’s ochtends. Op het voetbalveldje tegenover de Albert Heijn aan de Beeklaan werd haar zoon door drie jongens in elkaar geslagen. Volgens de moeder heeft haar zoon nu hersenletsel, een scheur in zijn schedel van oogkas tot zijn achterschedel, zijn kaak en tanden staan scheef, hij heeft gekneusde ribben en kan bijna niet lopen. Ze roept getuigen op zich te melden bij de politie. Ook spreekt ze de daders direct aan: “als jullie zo stoer zijn, meld je dan bij de politie, dan kunnen jullie misschien jullie geweten nog zuiveren”. De politie laat weten een melding te hebben, maar nog geen aangifte, ze gaan contact opnemen met de moeder. Zodra er een aangifte is, kan verder onderzoek plaats vinden. Als getuigen zich willen melden kan dat via 0900-8844.

11 REACTIES

 1. Deze moeder heeft even andere problemen als aangifte doen. Meent de politie ECHT dat ze wachten met verder onderzoek tot aangifte is gedaan?
  Deze aanslag lijkt wel bijna op bewuste doodslag, maar de politie wacht op een aangifte. Ik vind het schandalig.

  Wat de oorzaak van de ruzie ook is geweest, dit is onaanvaardbaar.

  Ik wens de jongen heel veel strekte toe en hoop voor hem dat een normaal leven toch weer mogelijk wordt.
  Dit geldt natuurlijk ook voor de moeder

  • Ik ben het uiteraard volkomen met jou eens! Alleen met een aangifte kan iemand strafrechtelijk worden vervolgd, met een melding niet. Het lijkt mij echter zo klaar als een klontje dat de moeder/familie wil dat die “helden” worden gestraft, anders had zij ook geen getuigenoproep via social media gedaan!! Bah, ik wens het slachtoffer en zijn dierbaren heel veel sterkte toe!!

 2. Heel erg naar, maar aangifte doen is hoe de wet werkt. Stel je voor de de politie zomaar mensen op ging pakken zonder een verklaring en getuigenverklaringen.

 3. Ik ben het met mijn voorganger eens. Ook al heeft de moeder “slechts” een melding gemaakt, het moge duidelijk zijn dat ze wil dat de daders strafrechtelijk worden vervolgd! Ik hoop van harte dat het slachtoffer spoedig hersteld en geen blijvende schade zal hebben. Sterkte voor hem en zijn dierbaren toegewenst!!

 4. Beste reageerders,

  Allereerst heel vervelend voor het slachtoffer dat dit is gebeurd.
  Als politie doen wij natuurlijk onderzoek na een dergelijke gebeurtenis. Echter, zijn wij wel afhankelijk van informatie die ons kan helpen om de verdachten op te sporen. Een heel belangrijke start is een aangifte omdat het slachtoffer ons wellicht signalementen kan opgeven, maar ook iets kan verklaren over een mogelijke aanleiding en exacte locatie, looprichting etc etc. Kortom; informatie kan ons verder helpen in ons onderzoek, maar is in veruit de meeste gevallen de start van een onderzoek.
  En tuurlijk begrijpen wij dat direct betrokken personen ook hun zorg hebben over het slachtoffer, maar zonder dat wij kennis dragen van de gebeurtenis kunnen we niet veel doen.

  En mocht u dit lezen en info hebben? Bel gerust 0900-8844 om die info te delen.

 5. Wat een gebrekkig artikel? Is er een link naar de oproep van de moeder op fb, staat daar meer info over? Vermeende leeftijd van de daders bv? Iets meer info?

  • zonnestraal, hier boven staat er duidelijk waarom het een gebrekkig verhaal is. “Een heel belangrijke start is een aangifte omdat het slachtoffer ons wellicht signalementen kan opgeven, maar ook iets kan verklaren over een mogelijke aanleiding en exacte locatie, looprichting etc etc. Kortom; informatie kan ons verder helpen in ons onderzoek, maar is in veruit de meeste gevallen de start van een onderzoek”. ze vragen of mensen wat gezien of gehoord hebben, ook al is het niet relevant in jou gedachten van wat je weet, als je iets die nacht rond 0400/0600 u op nieuwjaarsnacht gezien hebt, bel dan 0900-8844. dan kan de politie tot die tijd informatie opsparen die misschien wel van belang zijn zodra de aangifte binnen is.

 6. Ik waardeer het dat de politie reageert op mijn commentaar. Ik begrijp dat het belangrijk is dat er gegevens boven tafel komen om gericht te kunnen zoeken. Maar moet de mevrouw hiervoor speciaal naar het bureau komen. Uit oogpunt van dienstbaarheid is een huisopname van het delict in deze op zijn plaats.

  Verder vind ik als je een mening over iets hebt, je dat niet anoniem moet doen zoals reactiegever hiervoor.

  Tot slot hoop ik dat BO ons verder op de hoogte houdt van de verdere ontwikkelingen in deze onverkwikkelijke zaak.

 7. Wat voor zieke geesten doen dit met zijn drieën ! Wtf hey hoe triest kun je zijn !
  Absoluut geen woorden voor !!!
  Ik hoop echt mega dat deze sukkels heel snel gepakt worden en flink vervolgd worden en dat ze hun leven lang hier last van hebben en houden want dit doe je gewoon niet ik ben ook jong geweest en een hoop gekkigheid uitgehaald maar dit nee sorry .
  Voor de mama en papa : ik hoop dat jullie jongen goed en snel hersteld en geen blijvende schade overhoud . Kortom wens ik jullie heel veel sterkte en kracht toe in deze periode en vooral dat deze trieste daders snel maar ook echt heel snel gepakt worden en flink gestraft worden voor deze laffe laffe daad !!! Wat een kansloze sukkels !!!
  Sterkte voor het slachtoffer , misschien had hij een grote muil maar niets rechtvaardigd het om dan met zijn drieën een kereltje zo toe te takelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in