foto PB

Bollenstreek – De schoolbesturen van Fioretti Teylingen, Sophia Scholen, Northgo College en OBO Duin- en Bollenstreek slaan de handen ineen om een internationale school in Noordwijk te realiseren. Op korte termijn wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart.

Noordwijk steunt het plan. B&W denken dat Noordwijk een geschikte locatie is. Een internationale school zou variatie toevoegen aan Noordwijk. Het college verwacht daarnaast dat Noordwijk met de komst van een internationale school meer kansen heeft als vestigingslocatie van internationale bedrijven. Omdat de gemeente Noordwijk verplicht is voor onderwijshuisvesting te zorgen (en te betalen) heeft het gemeentebestuur de gemeenteraad op de hoogte gesteld.

Hoewel de gemeente Noordwijk als eerste is benaderd door de schoolbesturen, krijgt de internationale school een regionaal bereik. Alle gemeenten binnen de Duin- en Bollenstreek worden betrokken bij het plan.

3 REACTIES

  1. noordwijk en de bollenregio moet zo aantrekkelijker worden gemaakt voor de internationale expats (ESA, Leiden, Delft, etc.)…

  2. Zouden we eerst eens aan onze eigen bewoners gaan denken er is al genoeg kak in Noordwijk .In Den Haag heb je al zo’n school en in Voorschoten ook al een Het lijkt mijn dat er al genoeg geld is uitgegeven aan die Estec een eigen bus lijn Of hoort het bij een kuuroord .En dan nog wat nog meer lui die met een auto hun kinderen naar school brengen en wij maar belasting betalen allen om dat het zo goed klinkt internationale school .En waar gaan we dat bouwen zeker in Noord Boekhorst die grond is toch goedkoop .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in