De gymzaal aan de Frans Hallstraat (Foto Sportfondsen Lisse)

Lisse – Het college van Lisse ziet mogelijkheden om bij de renovatie of nieuwbouw van de gymzaal in de Frans Halsstraat een ruimte bij te bouwen als nieuwe jongerenplek. Deze plek zal dan moeten dienen als vervanging voor De Greef, omdat de gemeente deze accommodatie wil laten slopen als onderdeel van de bezuinigingsopgave op maatschappelijke accommodaties.

De gemeente vindt de combinatie van sporten en een plek voor het jongerenwerk passen binnen het sportakkoord waarin de gemeente heeft uitgesproken het belangrijk te vinden dat jongeren meer worden gestimuleerd om te bewegen. 

Mariette Hulsbergen-de Visser, raadslid voor SGP-ChristenUnie, uitte tijdens de raadscommissie van dinsdag zorgen over de locatie bij de gymzaal vanwege mogelijke problemen met overlast. Volgens Hulsbergen-de Visser kregen jongeren bij De Greef al verwijten van overlast en dat zou nu nog erger kunnen worden vanwege de locatie in de woonwijk: ‘Het wordt daar dichtgetimmerd met woningen’. Wethouder Jeanet van der Laan gaf aan hiernaar te zullen kijken: ‘Het kan niet zo zijn dat jeugdigen daar worden weg gekeken, omdat ze geluid maken’. 

Het afstoten van de Greef en het renoveren of de eventuele nieuwbouw van de gymzaal aan de Frans Halsstraat zijn twee van de in totaal vijf onderdelen van de 150.000 euro die de gemeente dit jaar nog wil bezuinigen aan maatschappelijke accommodaties. Vorig jaar bezuinigde de gemeente al 350.000 euro hierop. De fysieke ruimte die dit opbrengt wil het college benutten voor woningbouw.

1 REACTIE

  1. Wat voor woningbouw? Waar de Greef stond weer villa’s of iets dergelijks? Sociale wonongbouw zal wel weer achterblijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in