(archieffoto Eline van Egmond)

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders bekijkt, of betaald parkeren moet worden ingevoerd in de wijken De Zuid, Duinpark en de omgeving van Panhuysstraat.

Volgens het college hebben inwoners hierom gevraagd, waarbij de bewoners zelf wel een parkeervergunning kunnen kopen. Met een draagvlakonderzoek moet duidelijk worden of een meerderheid van de bewoners wil, dat betaald parkeren in hun straten wordt geïntroduceerd.

Deze week ontvangen deze mensen per post een uitnodiging om hun reactie te geven op dat onderzoek. Het college wil in het tweede kwartaal een besluit nemen over de mogelijke invoering van betaald parkeren.

12 REACTIES

  • Hoe kom je daarbij dan? Of je komt niet uit deze wijken of je hebt een carport. Van mij mag het zo gauw mogelijk ingevoerd worden. Kan niet eens normaal parkeren in me eigen wijk. Staat hier vol met Poolse auto’s en dagjes mensen.

  • Exact. Ik neem de parkeeroverlast liever voor lief dan opgescheept met betaald parkeren en vergunningenbeleid. Kunstmatig draagvlak creeëren. Fake news.

 1. Door gecreeërde problemen en woekerprijzen aan zee verplaatst het probleem zich naar buiten, als er maar enkele bewoners vragen om parkeervergunningen kan een gemeenteraad later niets worden verweten, ideaal en winwin. Doe maar alles tussen Nortghodreef Gooweg Offemweg en Beeklaan ook maar. Daar gaat het met dit gedrag vanzelf naar toe, alles op slot..alles verbieden..leuk leven zo.

 2. Als ik dan toch moet betalen, wil ik dat de parkeerkaart welke ik nu heb voor Noordwijk zee (kosten €50)dan ook te gebruiken is voor Duinpark. Ik voel er niets voor om dubbel te betalen.

 3. Betaald parkeren voor een gebied waar als regel nog ruimte is om te kunnen parkeren is vreemd! Wie wordt er beter van?
  Er is in de omgeving van de wijk Van Panhuysstraat, Irisplein, Dahliastraat, Akkerwinde, als regel wel een plekje te vinden.
  De bezoekers van de Witte School en van Stek moeten ook een plekje kunnen vide voor korte of langere tijd.
  Het invoeren van betaald parkeren gaat de bewoners gewoon geld kosten.

 4. Betaald parkeren voor een gebied waar als regel nog ruimte is om te kunnen parkeren is vreemd! Wie wordt er beter van?
  Er is in de omgeving van de wijk Van Panhuysstraat, Irisplein, Dahliastraat, Akkerwinde, als regel wel een plekje te vinden.
  De bezoekers van de Witte School en van Stek moeten ook een plekje kunnen vinden voor korte of langere tijd.
  Het invoeren van betaald parkeren gaat de bewoners gewoon geld kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in