Noordwijk – Noordwijk lijkt niet warm te lopen voor de vraag: wel of geen fusie met de gemeente Noordwijkerhout? Een bijeenkomst van de partij Puur Noordwijk, woensdagavond in ’t Trefpunt, werd bezocht door zes inwoners.
Puur Noordwijk heeft op 20 april een belangrijke stem in de Noordwijkse gemeenteraad. De partij kan er namelijk voor zorgen dat op die dag de intentie wordt uitgesproken om de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout per 2019 te laten fuseren. In de komende week moet de partij een besluit gaan nemen. Verschillende raadsleden en wethouder Gerben van Duin wilden daarom graag nog een keer luisteren naar de voor- en tegenargumenten van inwoners.
Hoewel de discussie langzaam op gang kwam, vond uiteindelijk een inhoudelijk gesprek plaats. Wel zeiden vrijwel alle aanwezigen dat ze graag met meer mensen in gesprek waren gegaan. Of het kwam door late communicatie of door desinteresse, durfde fractievoorzitter Visser-Danser niet te zeggen. Zij is desondanks tevreden: “Als er meer mensen waren geweest, dan was het natuurlijk goed, maar alle informatie helpt ons om een juiste afweging te maken.”

2 REACTIES

  1. Mevr. Visser is intussen een volleerde politica. Geef nooit, nooit iets ongunstigs toe; verdraai het altijd, altijd tot iets gunstigs. Echter, als ze de vuistregels van de gebruikelijke politici zo vaardig gaat toepassen, waarom hebben we dan (met zoveel moeite en opofferingen!) in Noordwijk een alternatieve politiek georganiseerd? En ging het maar alleen om wat eenvoudige communicatie-techniek! Helaas, onder haar leiding is de partij die nota bene was opgericht om Noordwijk puur en zelfstandig te houden, en zich zelfs naar dat doel benoemde, er na aan toe heel Noordwijk op te heffen. Zou het niet eerlijker zijn geweest als ze eerst de naam van Puur Noordwijk zou hebben aangepast, om pas daarna in de Raad (en eerder in de besloten vergaderingen) voor een fusie te stemmen?

  2. Als de individuele raadsleden van Puur Noordwijk zich niet durven uit te spreken tegen fusie en voor een bestuurlijk zelfstandig Noordwijk is het kiezersbedrog compleet. Kunnen de raadsleden van Puur Noordwijk de Noordwijkers dan nog recht in de ogen kijken? Nee, natuurlijk niet.

    Lijst Salman, en ook haar wethouder die niet zwicht voor de druk van de mede-bestuurders binnen het College, daarentegen verdient alle lof en krediet. De vraag is wat is dat straks nog waard?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in