Mogelijke kans voor eigenaren paardenweitjes

Noordwijk – Er is hoop voor de eigenaren van paardenweitjes. Dat blijkt uit een brief van B & W aan de raadsleden naar aanleiding van vragen door CDA-raadslid Duivenvoorde.

Het college van B & W schrijft onder meer: ,,De gemeente Noordwijk heeft geen paardenbeleid vastgesteld. In de bestemmingsplannen Landelijk Gebied en Buitengebied zijn echter wel afwijkingsmogelijkheden opgenomen om onder voorwaarden mee te kunnen werken aan een paardenbak binnen de woonbestemming. Daarnaast kunnen paardenweides in het landelijk gebied worden toegestaan omdat deze gezien kunnen worden als onderdeel van het heterogeen landschap vanuit de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport (ISG).’’

Het college is niet van plan de inwoners hier uitgebreid over te informeren, aldus Verkleij. Maar wanneer dit onderwerp in gesprekken tussen eigenaren en de gemeente aan bod komt, dan vertelt de gemeente over de (on)mogelijkheden.

3 REACTIES

  1. Hadden jullie daar niet erder mee kunnen komen Eerst de boel op stelten zetten en dan de goede gemeente uit hangen .wat is dit voor een beleid .Het lijkt een betje op mensen pesten.

  2. Een mooie kans voor de burgemeester dan gelijk afspraken maken over het opruimen van de paardenpoep. Bij niet opruimen zelfde boete als bij honden. En dan gelijk ook een paardenbelasting. Net als bij honden. Gelijke monniken, gelijke kappen. Of raak ik hiermee een heilig huisje.

  3. Dat is het ook, als je niks beters te doen hebt, zoals zorgen voor een betaalbaar dak
    boven de mensen hun hoofd, dan bedoel ik niet de miljonairs die vinden wel
    een villa of een bungalow !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in