De kaart met mogelijke locaties.

Bollenstreek – Het samenwerkingsverband van gemeenten, Holland Rijnland, waartoe ook de Bollenstreek-gemeenten behoren, heeft plekken aangewezen waar mogelijk windmolens en zonneparken kunnen komen. In de regio Holland Rijnland zijn 45 tot 70 grote windmolens of 70 tot 100 kleinere windmolens nodig om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Het kan ook met ongeveer 1400 tot 1500 hectare aan zonneparken. Dat zijn zo’n 3000 voetbalvelden. Men ziet vooral kansen langs wegen. Bij plaatsing moet met veel zaken rekening gehouden worden: niet te dicht bij woningen, geen kabels of leidingen, ontzien van cultuurhistorische landschappen en natuurgebieden. Ingezet wordt in eerste instantie op zonnepanelen op daken. De komende maanden komen (on line) bijeenkomsten om over de locaties te praten. Meer weten, kijk op www.wijzijnon.nl.

7 REACTIES

 1. Waarom zoekgebieden als je zoveel zonnepanelen op daken kwijt kunt..die ruimte is toch al bezet. Er zijn echt mensen die zonnepanelen op kostbare grond willen zetten en schapen op daken laten grazen.

 2. Ik heb eigenlijk liever een kerncentrale.
  Veiligheid van zo’n ding is tegenwoordig zoveel beter dan dat het was in het verleden (als je tenminste niet bezuinigd of de boel besodemieterd). Betrouwbaarder ook.
  Maar nee, dat vinden mensen eng. En als partijen als GroenLinks echt groen waren dan zouden ze niet tegen zijn.

 3. Er zullen er wel weer een hoop mensen geld aan verdienen.je hebt de zee eb vloed de Rijn ..Ze stromen 24uur per dag .Is het al niet druk genoeg hier in het westen niet bij woningen nee op dat stukje groen wat we nog hebben.

 4. Allemaal voor nog meer datacentra’s zeker, ze bedonderen je waar je bij staat, allemaal onzin, zonnepanelen ook die kunnen ze toch overal op daken leggen, niet net als langs de a4 op het land, toch zonde.

 5. Houd toch eens op met die linkse hobby’s te financieren! “Van het gas” projecten = gefaald. “Bio masse centrales” = gefaald. “Afval beleid” = gefaald. “Huizenbouw projecten” = gefaald. “Vluchtelingen beleid” = gefaald. “Electrificatie van vervoer” = gefaald.

  Hoelang pikken we het nog dat er maar belastinggeld over de balk word gesmeten en de lasten elk jaar weer omhoog gaan om ongebreideld deze projecten, die al voor ze gestart zijn gedoemd zijn te mislukken, te financieren.

  Nu weer dit idiote plan; ongeveer 1400 tot 1500 hectare aan zonneparken = gelijk aan zo’n 3000 voetbalvelden!!!! Welke idioot komt er op zo’n idee en dat is alleen maar de regio Rijnland!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in