Warmond – Op woningen en gebouwen binnen het beschermd dorpsgezicht van Warmond kunnen onder voorwaarden toch zonnepanelen worden geplaatst.

De raadscommissie Ruimte kon dinsdag instemmen met een door het college van B&W opgesteld beleid voor het plaatsen van zonnepanelen op woningen en gebouwen die liggen in het beschermd dorpsgezicht in Warmond. In principe mogen panelen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Dit om het karakteristieke dorpsgezicht niet aan te tasten. Aanvankelijk leek het erop dat veel woningen en gebouwen in het betreffende gebied daardoor niet verduurzaamd zouden kunnen worden. Dat kan volgens enkele commissieleden niet de bedoeling zijn, te meer omdat veel bewoners zelf energie op willen wekken door middel van zonnepanelen.

Nadat wethouder Arno van Kempen had uitgelegd dat aanvragen voor zonnepanelen op woningen en gebouwen die niet geheel aan de voorwaarden van het nieuwe beleid voldoen voor een advies zullen worden voorgelegd aan de erfgoedcommissie, kon de commissie instemmen met het nieuwe beleid. Hierdoor wordt het immers mogelijk om maatwerk te leveren, aldus Van Kempen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in