Warmond – Vanaf deze winter kun je digitaal een toegangsticket kopen en zelf printen voor de Molen- en Merentocht langs onder andere de Kaag bij Warmond. Daarbij kiest de schaatser een eigen startplek én een starttijd. Op die manier weet je zeker dat je altijd kunt meedoen aan de schaatstocht over 20, 50 of 100 kilometer. 

”Natuurlijk moet het eerst nog gaan vriezen maar vorig jaar konden veel schaatsers weer eens proeven aan natuurijs. De vorst hield niet lang genoeg aan om de vereiste twaalf centimeter ijsvloer op te leveren maar wellicht gaat dat deze winter wel lukken”, aldus de organisatie.

Om te zorgen dat iedereen straks kan meedoen, zonder lange tijd in de rij te staan bij een startplek, stapt de Stichting Hollands Merendistrict (en de daarbij aangesloten IJsclubs uit de regio) over op een online ticketsysteem. Schaatsers kunnen rustig thuis een ticket kopen en vervolgens bij de uitgekozen startplek uitgeprint (of op de telefoon) laten zien. Op de print verschijnt overigens ook de stempelkaart want dat gaat nog wél op de ouderwetse manier bij een stempelpost.  

Volgens Klaas de Redelijkheid, voorzitter van de Stichting Hollands Merendistrict, wordt voor de nieuwe inschrijfmethode gekozen om, zeker in coronatijden belangrijk, de drukte op het ijs te spreiden. ”Er is ook nieuwe generatie schaatsers die gewend is om digitaal een ticket te kopen en te betalen. Ook willen ze zekerheid dat ze kunnen starten en liefst niet te lang in een rij staan.’’ 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in