Lisse/Noordwijk – De Nederlandse gemeenten hebben vrijdag bijna unaniem (99,7%) ingestemd met het Klimaatakkoord. Een motie hierover was ingediend door de gemeenten Lisse en Noordwijk.

Belangrijkste onderdeel van het Klimaatakkoord is de overgang naar duurzame energie. Daarbij is de taak van de gemeenten groot: zij moeten hun inwoners stimuleren over te stappen op andere energievormen. Voorwaarde is volgens de gemeenten dat het Rijk zich houdt aan de afspraken die hierover zijn gemaakt. Het gaat dan allereerst om financiële steun, maar ook moet de wet- en regelgeving worden aangepast.

Hoe meer het Rijk dit steunt, hoe sneller de energietransitie kan plaatsvinden, aldus de gemeenten.

4 REACTIES

  1. Dus we krijgen ook in gemeente Noordwijk een milieuzone.. want ja. Dat zit in dit pakket maatregelen.. geen tulpenralley met oldtimers meer bij dat grote hotel maar ‘gezellig’ op een industrieterrein want dan is het opeens wel ‘schoner’. Geen versierde oude voertuigen meer achter de bloemencorso aan..geen antieke auto’s meer met mooi weer over de boulevards en langs bollenvelden. Het is allemaal over..het mag niet meer. We kunnen maar beter meteen genderloos en alles electrisch met smartcontrollers van A naar B monotoom belastingcenten ophoesten en verder niks. De boulevard volzetten met windmolens om al die elektrische apparaten op te laden, want daar gaat het ook hier naartoe.

  2. Lisse moet eerst maar de afvalstoffen goed op de rails proberen te krijgen, als ze gaan voor duurzame energie houd ik mijn hart vast

  3. Ze kunnen in Noordwijk niet eens alle lantaren palen laten branden .Daar moet je al diverse malen voor bellen .Ze hebben het over natuurgebieden ze zijn het halve duin aan het afgraven en dan hoor ik niemand over de hagedisen en konijnen .En wie gaat het gelag betalen meer belasting betalen aan het rijk en dan uitgeven als subsidie aan de bewoners van Noordwijk dus je betaald het zelf .Dat is de truuk van de grote jongens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in