Noordwijk – Bruisend Noordwijk dient in de raadsvergadering van dinsdag 29 juni een motie in om de hondenbelasting in de gemeente Noordwijk af te schaffen. Eerdere voorstellen hierover, onder meer van de VVD, haalden het niet in de Noordwijkse gemeenteraad.

Volgens Bruisend Noordwijk gaan steeds meer gemeenten over tot het afschaffen van de hondenbelasting. In de Tweede Kamer kreeg een VVD-motie hierover brede steun. Bruisend Noordwijk vindt de uit de middeleeuwen stammende belasting achterhaald. Toen ging het om het tegengaan van de verspreiding van hondsdolheid, maar dat speelt niet meer. Voor andere dieren wordt ook geen belasting geheven, terwijl bijvoorbeeld paarden zorgen voor vervuiling van wandel- en fietspaden.

Jaarlijks levert de hondenbelasting de gemeente Noordwijk zo’n € 230.000 op. Als het aan Bruisend Noordwijk ligt, gaan B&W snel op zoek naar een alternatief dekkingsvoorstel.

3 REACTIES

  1. Laat bruisend Noordwijk die twee en halve ton maar betalen mogen straks de bewoners weer een belasting verhoging slikken .Sinds de Corona loopt heel nNederland met een hond straks vakanties dan gaan er weer van die beestjes weer aan de boom .Geef dan een alternatief want het is makkelijk het weer bij de Noordwijker door de strot te duwen.Als dit jullie belijd wordt dan zijn jullie niks beter als wat er nu zit .

  2. Ken je de uitdrukking: Gelijke monniken, gelijke kappen.
    Honden belasting prima maar dan ook andere huisdieren en paarden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in