Motie starterslening niet overgenomen

Noordwijk – Het college neemt een motie van de gemeenteraad over de starterslening niet helemaal over.

De Noordwijkse gemeenteraad had in juli bepaald, dat starters op de woningmarkt 50.000 euro kunnen lenen via een starterslening. Maar het college wil niet verder gaan dan een maximum leenbedrag van 35.000 euro. Burgemeester Wendy Verkleij laat dat in een brief aan de raad weten. Met het lagere bijleenbedrag voor de starters zou de gemeente 40% meer leningen kunnen verstrekken.

Verkleij: “Er wordt afgeweken van de motie omdat wij verwachten dat het fonds anders te snel leeg loopt.” Of de raad hier mee akkoord gaat, wordt op 29 september tijdens de raadsvergadering duidelijk.

3 REACTIES

  1. En weer zet de gemeente de starters in de kou. Nu maakt het overigens niet zoveel uit, want de gemeente bouwt toch geen huizen die bereikbaar zijn voor starters.
    En straks maar zeuren dat Noordwijk zo vergrijsd

  2. Met een starterslening van EUR 35.000 kunnen meer starters worden geholpen, dus verhaal vanuit de gemeente is zo gek nog niet, probleem is landelijk, ligt niet aan de zgn. vergrijzing, maar aan vraag en aanbod van woningen icm het feit dat Nederland steeds meer inwoners krijgt die allemaal een woning moeten hebben, dus schaarste!

  3. Aan welke starters dat kan de gemeente wel zeggen die pot gaat nooit leeg een gemiddeld huis in Noordwijk kost tussen de drie en half a viervijftig .wie kan dat betalen als starter al krijg je 35000 te leen .Dit is een lachertje ze zijn zeker al met de verkiezingen bezig alles beloven en niks doen .Parkeer plaatsen kopen voor een Gods kapitaal .Maar mensen helpen ho maar .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in