Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft een motie aangenomen tegen een toename van het aantal vluchten van en naar Schiphol.

In de door het CDA opgestelde motie wordt geconstateerd dat de toenemende geluidsoverlast en de uitstoot van fijnstof door het vliegverkeer het woonklimaat, de nachtrust en de gezondheid van de inwoners van Teylingen negatief beïnvloeden. Men wil daarom een verdere toename van het aantal vluchten van en naar Schiphol tegengaan, en dat er ingezet wordt op een vermindering daarvan. Voor de christendemocraten is een verdere toename van het aantal (nacht)vluchten van en naar Schiphol niet acceptabel.

In de motie wordt het college opgeroepen door tussenkomst van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, de regering en de leden van de Tweede Kamer van deze uitspraak op de hoogte te stellen, en aan te dringen op het alsnog volledig uitvoeren van een eerder stopgezet onderzoek naar de langetermijneffecten van de luchtvaart op de gezondheid van de inwoners in de omgeving van de luchthaven Schiphol.

Op de VVD na konden alle andere partijen in de gemeenteraad de motie van het CDA ondersteunen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in