Teylingen – Pas na het jaar 2030 zullen in de gemeente Teylingen wijken ‘van het gas af gaan’. Dat liet wethouder Heleen Hooij weten tijdens een presentatie over de meerjarenbegroting.

De gemeente Teylingen zet de komende jaren fors in op energiebesparing. Het streven is dat er in het jaar 2030 zeker 15 procent minder energie in Teylingen wordt verbruikt dan in het jaar 2014. Daarvoor zal de gemeente de nodige acties gaan ontwikkelen. Energiebesparing en het isoleren van woningen en gebouwen staat daarbij op nummer 1, want “wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken”, aldus wethouder Hooij. Pas na het jaar 2030 zullen wijken in Teylingen eventueel gasloos worden gemaakt. Dat is mede het gevolg van het voorschrift dat het acht jaar van tevoren bekend moet zijn wanneer een wijk ‘van het gas af gaat’. Per wijk zal bekeken worden wat de mogelijkheden zijn om over te schakelen van gas naar een andere vorm van energielevering. Dat zou de aanleg van een warmtenet kunnen zijn, maar ook het uitbreiden van het elektriciteitsnet.

De werkzaamheden hiervoor zullen, als het aan de gemeente Teylingen ligt, zoveel mogelijk gecombineerd worden met andere geplande werkzaamheden, zoals het vervangen van het riool of de aanleg van een drainagesysteem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in