Foto: Sven van der Vlugt

Noordwijk – Het Bloemencorso gaat weer rijden in de Bollenstreek. Dat meldt het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronamaatregelen, zal zaterdag 23 april het bloemenfestival weer rijden van Noordwijk naar Haarlem.

‘Ja we gaan rijden’, luidde het verlossende woord van voorzitter Willem Heemskerk van Stichting Bloemencorso Bollenstreek tijdens de extra bestuursvergadering op dinsdagavond. ‘We blazen nu het stof van de wagens die al twee jaar geduldig staan te wachten in diverse stallingen van kwekers en exportbedrijven. Intussen zijn er ook een aantal nieuwe ontwerpen gemaakt.’

Hoe het programma van het Bloemencorso er dit jaar precies uit gaat zien, wil Heemskerk nog niet zeggen. ‘Vrijdag 11 maart delen wij eerst de nieuwtjes met alle deelnemers en de meest betrokken vrijwilligers. Tot die tijd doe ik er nog even het zwijgen toe’, laat hij weten.

Eerste keer als Immaterieel Erfgoed

Dit jaar zal het Bloemencorso Bollenstreek voor de eerste keer rijden als Immaterieel Erfgoed Nederland en onder de vlag van Unesco Immaterieel Erfgoed van de Mensheid. Daarnaast is het ook de 75ste keer dat het Bloemencorso wordt gehouden. De kleurrijke optocht wordt sinds 1947 gehouden en is uitgegroeid tot een groot evenement waar jaarlijks ruim 1 miljoen mensen op afkomen.

Dit is een bericht van partner Omroep West

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in