Foto: Johanna Oskam

Noordwijk – Aan de Lageweg op het sportcomplex van SJC speelde het vrouwelijk Nederlands elftal onder 17 woensdag een oefeninterland tegen Frankrijk. Het was een doelpuntrijke wedstrijd zonder winnaars, de eindstand stond uiteindelijk op 4-4. KNVB-trainer Thomas Oostendorp keek terug op een “leerzame avond” voor de jonge speelsters.

Met volgepakte tribunes bij SJC zagen toeschouwers hoe spits Eva Oude Elberink binnen zes minuten het openingsdoelpunt maakte. Maar de Franse dames lieten er niet snel gras over groeien, in de elfde minuut scoorde Chancelle Effa Effa de 1-1. Kort daarna was het Xanne Kip die Onder 17 weer op voorsprong zette. Na zestien minuten spelen stond het al 2-1 en bleef het rustig tot vlak voor de rust. In de 40ste minuut maakte Nermyne Ben Khaled het weer gelijk en gingen de ploegen met 2-2 de rust in.

Ook in de tweede helft nam Onder 17 weer de leiding. In de 53ste minuut schoot Aniek Janssen raak met haar linkervoet en moest Frankrijk weer in de achtervolging. Ben Khaled scoorde haar tweede doelpunt in de 75ste minuut en voor de derde keer in de wedstrijd maakte Frankrijk het gelijkspel. Met het doelpunt van Amelie Hoendermis in de 81ste minuut hoopte Nederland een einde te maken aan dit spelletje van kat en muis, maar Frankrijk liet het er niet bij zitten. In de 90ste minuut bracht Kadida Traore de stand weer op gelijke hoogte en floot de scheidsrechter af met 4-4 op het scorebord.

Na de wedstrijd volgde nog een strafschoppenserie. Dit was, ongeacht het eindresultaat, afgesproken tussen de teams om penalty’s te oefenen. Hieruit kwam Frankrijk als winnaar met 4-5.

 

De wedstrijd trok veel bekijks (foto: Johanna Oskam).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in