Foto: NSL

Noordwijk/Noordwijkerhout – De jaarlijkse Nederstrandt loop aan de Langevelderslag werd zondag gelopen. De loop werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Strand Lopers (NSL) en wel voor het negende jaar. Aan deze wedstrijd was tevens verbonden het clubkampioenschap van de NSL over de korte en lange afstand, alsmede de Piet van Dongen en de Alie Steekers trofee. Deze laatste 2 prijzen gelden voor de eerst aankomende man en vrouw van NSL van 60 jaar en ouder. Ruim 400 deelnemers deden mee aan de loopwedstrijd.

Om precies 11.00 uur klonk het startschot. Eerst over het strand richting Duindamse Slag en via de duinen weer terug naar het vertrekpunt aan de Langevelderslag. Er kon gekozen worden voor 1 of voor 2 ronden respectievelijk 7.7 en 15.5 km.

Op de lange afstand van 15.5 km was het bij de mannen een geheel NSL-podium. Bram Prins, Nico Altorf en Andre Korpelshoek behaalden respectievelijk de 1e, 2e en 3e plaats.

Bij de dames over dezelfde afstand waren het Juliette ten Have, Nancy Sieling en Alieke Hoogeboom die in deze volgorde de finishlijn passeerden.

Ook bij de mannen op de korte afstand was het wederom NSL dat de klok sloeg. 1e werd Huub van Gerven 2e Krijn Christiansen en 3e Bas Meiland.

Natuurlijk konden de NSL-dames zich op deze afstand niet onbetuigd laten. Wederom een geheel NSL-podium. 1e werd Bianca Juffermans, 2e Anouk Claessens en 3e Danielle O ’Sullivan.

Met uitzondering van de 15.5 km bij de dames kende het clubkampioenschap van NSL dezelfde podia als het overall klassement. Op deze afstand was het Nancy Sieling die clubkampioen werd. Gevolgd door Linda van der Berg en Yvonne Nijssen.

De eerstvolgende activiteiten van NSL zijn:

Beginnerscursus hardlopen van 31/3 t/m 26/5

Beginnerscursus sportief wandelen 31/3 t/m 26/5

Bloemenwandeling 14/4

Omloop van Noordwijkerhout 28/4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in