Nederzandt strijdt tegen voedselverspilling

Nederzandt-bedrijfsleider Rob Lammers en Anton van Orbisk met de eerste food-waste monitor aan de Nederlandse kust

Noordwijk – Vrijstaat Nederzandt gaat de strijd aan met voedselverspilling. Daarvoor wordt onder meer gebruik gemaakt van een Orbisk food waste-monitor.

Woensdag werd dit apparaat geïnstalleerd in de keuken van Strandrestaurant Nederzandt. Hiermee is Nederzandt de eerste horecagelegenheid op het strand met deze innovatieve oplossing. De food waste-monitor stelt horecagelegenheden in staat om de voedselverspilling tot 50% te reduceren. Een tweede slimme afvalbak is op het terras geplaatst om ook de gasten een inzicht te geven in het verwerken van afval.

Nederzandt zet zich al langer in voor duurzaamheid. Zo is het terras sinds juni 2020 volledig wegwerpplasticvrij en wordt gewerkt met biologisch afbreekbare producten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in