Noordwijk – In Zuid-Holland neemt netbeheerder Liander in de komende drie jaar twee nieuwe elektriciteitsverdeelstations en extra capaciteit op drie bestaande stations in gebruik. Daarnaast legt de netbeheerder bijna 600 km extra elektriciteitskabel en plaatst de komende jaren 222 nieuwe transformatorhuisjes.

Het totale investeringspakket voor de komende drie jaar bedraagt 290 miljoen euro. De investeringen zijn nodig om aan de snel toenemende vraag naar netcapaciteit te kunnen blijven voldoen en knelpunten in het elektriciteitsnet op te lossen.

Op dit moment staat er in gemeente Noordwijk één 50/10kV elektriciteitsstation aan de Losplaatsweg in Noordwijk. In de investeringsplanning is opgenomen dat dit station in capaciteit wordt uitgebreid. Ook in Noordwijkerhout wil Liander een 50/10kV-onderstation realiseren. De verwachting is dat de stations in 2025-2026 in gebruik worden genomen.

1 REACTIE

  1. Het zijn simpelweg de extra benodigde kw’s die anders door gebruik van gas en brandstoffen worden gegenereerd. Door uitfasering van gas diesel en benzine. Plus almaar toenemende bevolking. Deze ongevraagde opgelegde transitie betalen wij allemaal ongevraagd met onze netbeheerkosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in