Noordwijk – Als er voor 2023 niet gebouwd wordt in Bronsgeest loopt de Noordwijkse Woningstichting (NWS) 2 miljoen aan rijkssubsidie mis. Dat bracht de politieke partij Puur dinsdag in tijdens de raadsvergadering. Het betreft 20.000 euro verhuurdersheffing per woning en het gaat om 100 woningen. Dit gaat ten koste van betaalbare huurwoningen, stelde raadslid Visser. Wethouder Salman reageerde er niet inhoudelijk op. De coalitie heeft gekozen voor niet-bouwen en komt uiterlijk 9 april met de voor- en nadelen van die beslissing.

9 REACTIES

 1. Kan mij herinneren dat er tijdens de verkiezingen een klein mannetje heel hard riep dat bouwen in Bronsgeest hoe dan ook door zou gaan. Hoe bedoel je eigen belang eerst????

 2. Volgens mij is de regeling m.i.v. 1 juli 2018 gesloten. Het budget is op. Het is nog niet duidelijk of deze regeling in de toekomst opnieuw van kracht wordt. Ik wist niet dat de NWS nu ook politiek actief is.

 3. Overigens, de gemeente Noordwijk heeft zijn grenzen verruimd. In het vervolg gelden geen getallen meer voor het oude Noordwijk. Ik denk dat nieuwe locaties zullen worden aangewezen buiten de oude grenzen. Immers deze zijn aan het vergaan. Zodoende kan Noordwijk zijn bloemenbadplaats titel prolongeren.

 4. Bollen gemeente 4weken in een jaar daar kunnen honderden mensen wonen .Het gaat de gemeenschap 16 miljoen kosten en dan nog de klemen.Bedankt CDA mnr de Ridder bedankt mnr Salman.

 5. Laten we wel bij de feiten blijven: bollen staan daar niet ‘maar’ 4 weken. Ook dit najaar stonden er bloemen op de velden en in de winter zijn er wortels geteeld. Bollen bepalen mede onze identiteit en dankzij die bollen halen we miljoenen aan toerisme-gerelateerde inkomsten binnen. Kent u toeristen die naar Almere trekken vanwege de mooie vinexwijken en de kunstmatige omgeving? Nee? Ik ook niet namelijk.

  Laten we daarnaast niet ‘vergeten’ wie daar een schuldenlast op die grond heeft laten ontstaan. Er is maar één wethouder Financiën die zich jaar na jaar zich rijk rekende met de toekomstige waarde van Bronsgeest en die zijn mede-wethouders toestond om die toekomstige winsten vrijelijk uit te geven aan allerhande projecten, clubs en hobby’s. De schuld ligt dus zeker niet bij het CDA of Lijst Salman: de schuld ligt bij hen die dachten dat het verstandig was om alvast ~16 miljoen uit te geven en er 8 jaar lang een puur zooitje van hebben mogen maken. De ‘schoonmaakploeg’ heeft een ondankbare taak, maar laten we hen vooral niet de schuld geven van de ‘rommelmakers’!

  • Zo is het maar net!
   Creatief boekhoudkundig politiek geld uitgeven en reserveren wat niet van jou is , wat er nog niet is en mogelijk nooit komt.

 6. De zee is de grootste trekker in Noordwijk en niet die paar bloemen wand als ik velden wil zien ga ik naar Noord Holland .En wie het heeft verorzaakt maakt mijn niet uit maar het CDA had nu de voorloper kunnen zijn maar gooien even 17+5 miljoen in de afvalbak .En de heer Salman kiest voor het plus. wat een bestuurders en dat van onze centen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in