,,Niet bouwen, maar bomen’’

Foto Google Streetview

Noordwijk – Een aantal Binnenwegbewoners maakt zich ernstig zorgen over de bouw op het Jan Kroonsplein.

Ze vragen in een brief aan de gemeenteraad om aandacht. ,,Wij zijn op deze grond geboren en vinden dat er met ons gesold wordt. Vanaf de Haakse Hoek zijn alle woningen aan onze kant van de straat koophuizen, maar heeft ons heerlijk lichte, zonnige huis straks nog dezelfde waarde?’’ ,,De muur van de half ondergrondse parkeergarage komt op een meter of vijf vanaf onze gevel, dat houdt in dat er gegraven wordt tot een meter of drie van ons huis. Ik hoef u niet te vertellen dat we op duinzand wonen.’’ Gevreesd wordt voor schade aan de woningen.

,,Maak van dat Vomar plein een mooi groen gebied, of laat het gewoon parkeerterrein en zet er bomen en struiken op.’’ De kans, dat dit besloten wordt door de politiek, lijkt erg klein.

3 REACTIES

  1. dom, dom, dom! Niet de mens staat centraal maar de natuur en het ecologisch evenwicht. De mens is een wezen dat iedere meter opeist en vernietigd. Dat zou uw standpunt moeten zijn. Maar voor dat confronterend argument zijn niet zoveel medestanders te vinden. Helaas maar ook hier gaat de politiek winnen. Succes met het uitputtende kastje muur verhaal.

  2. Sowieso is een initiatief gewenst waarop mensen mogen aangeven waar volgens hun meer groen of een boom geplaatst mag worden. Zeker aan zee zijn sommige straten bijna 100% versteend. Dit plein is een kans voor de gemeente om het nu eens goed te doen met extra groen.

  3. Sterkte gewenst bewoners van de Binnenweg. Maar helaas ben ik bang dat jullie niet gehoord gaan worden door dit fantastische college. En trouwens het grootste deel van dit stuk Zeedorp is ook door toedoen van een groot aantal vorige college’s totaal naar de filistijnenen geholpen Leve ons geweldige Kuuroord Noordwijk. We weten als het om geld gaat ja om heeeel veeel geld gaat met dit soort plannen, dan is het principe bij een heel groot aantal bestuurders snel verdwenen. Dan lijdt me vaak aan vergeetachtigheid. In dit gebied moet voor de eigen echte Noordwijkse inwoners een mooi plan gemaakt worden inclusief groen. Iets waar ook de toeristen iets mee kunnen! Mensen zijn hier weer naar op zoek. Waar om de oude plaatsjes aan het Ijsselmeer zo populair zijn? Juist ja omdat men daar de kernen in stand heeft gehouden. Daar kwam ongeveer dertig jaar de gemeente raad tijdens een excursie al achter. Alleen voor destijds raadslid Bert Houwaart van de Christen Unie, was dat niet nodig die wist dit allang!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in