Teylingen – De gemeenteraad van Teylingen heeft donderdag de begroting voor 2020 en latere jaren aangenomen, maar wel met een aantal amendementen. De PvdA en een lid van de VVD konden niet met de begroting instemmen en stemden daarom tegen.

In een soms chaotisch verlopen vergadering konden de meeste fracties in de Teylingse gemeenteraad uiteindelijk grotendeels akkoord gaan met de door B&W opgestelde begroting, maar dat ging niet zonder horten en stoten. Door de fracties waren de nodige amendementen op de begroting ingediend, en als gevolg daarvan bleek de begroting niet sluitend te zijn. Doordat de fracties vasthielden aan hun wensen tot aanpassing van de begroting bleef, ondanks diverse keren overleg tussen de verschillende fracties, de situatie bestaan dat er geen sluitende begroting kon worden vastgesteld. Een voorstel van D66 om toch nog een extra bezuiniging in de begroting op te nemen kon echter niet op instemming van de raad rekenen, waardoor er een greep in de algemene reserves zal moeten worden gedaan om de begroting sluitend te krijgen.

Bij de stemming over de begroting bleek dat de PvdA zich niet kon vinden in de wijze waarop de begroting in procedure was gebracht. Verrassend genoeg stemde ook VVD-raadslid Jelmer Bode als enige van zijn fractie tegen de begroting. Hij lichtte echter zijn afwijkende stemgedrag niet nader toe. Volgens VVD-fractievoorzitter Monique de la Rie was Bode principieel tegen het vaststellen van een niet-sluitende begroting, en verklaarde dat zijn tegenstem. Zijn fractie was echter niet van te voren op de hoogte van het feit dat hij tegen de begroting zou stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in