Teylingen – Het college van burgemeester en wethouders kan verder met het uitwerken van een nieuw afvalbeleidsplan voor de gemeente Teylingen. De Teylingse gemeenteraad is daar donderdag mee akkoord gegaan.

Het door B&W opgestelde afvalbeleidsplan voorziet erin dat het ophalen van huishoudelijk afval per 1 januari 2021 wordt aangepast. Zo kunnen inwoners die het afval goed scheiden geld terugkrijgen als zij hun restafvalcontainer minder vaak voor het ophalen aanbieden. Daarmee hoopt de gemeente te bereiken dat inwoners het afval beter gaan scheiden. Dat is een voorwaarde die vanuit het Rijk is opgelegd. Daarnaast nemen de kosten van het verwerken van restafval voor de gemeente af. Ook kunnen inwoners zelf kiezen of zij in het vervolg het PBD-afval net als nu in zakken aanbieden, of voortaan in een nieuwe door de gemeente te verstrekken container.

Het nieuwe inzamelsysteem houdt ook in dat inwoners die nu nog een container van 240 liter hebben voor het aanbieden van het restafval een nieuwe container krijgen van 140 liter. Ook deze maatregel is bedoeld om inwoners te stimuleren om het afval beter te scheiden en om de hoeveelheid restafval terug te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in