Teylingen – B&W stellen aan de gemeenteraad voor het inzamelen van oud papier anders te gaan aanpakken. De inzameling van oud papier en karton door de verenigingen ligt stil sinds het begin van de coronapandemie. De verenigingen krijgen hiervoor nu een gemeentelijke vergoeding.

B&W willen het huidige containerbestand uitbreiden, waarbij verenigingen die dat willen op eigen terrein een papiercontainer krijgen. Twee verenigingen die inzamelen, maar geen eigen terrein hebben, zouden bij wijze van proef voor twee jaar een container in de openbare ruimte kunnen adopteren. De opbrengst van het oud papier is dan voor hen. De verengingen moeten wel de omgeving rond de container schoonhouden en verstoppingen oplossen.

B&W verwachten dat het brengen van oud papier naar de verenigingen en het toelaten van nieuwe clubs kan zorgen voor een lagere opbrengst voor de huidige vijf inzamelende verenigingen. Daarom wordt voor een periode van drie jaar een afbouw van de vergoeding afgesproken.

1 REACTIE

  1. Nu wordt uitdrukkelijk gevraagd als je een thuiswedstrijd hebt om op de fiets te komen. Met een doos oude kranten op de fiets is niet veilig. 1 keer in de maand in de wijk is perfect. Ook voor de mensen die geen vervoer hebben om het weg te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in