Noordwijk – Een treinstation bij Piet Gijs in Noordwijkerhout betekent meer mensen in het openbaar vervoer. Met dat pleidooi kwam Menco Wiersema van PvdA/GroenLinks dinsdag tijdens een politieke discussie over mobiliteit. Voor de financiering zouden de ongebruikte miljoenen van de geschrapte sneltramverbinding RijnGouweLijn gebruikt kunnen worden. Van Bockhove van Lijst Salman vroeg Wiersema om donderdag tijdens de raadsvergadering met een motie over het Piet Gijs-station te komen. D66 had het onderwerp mobiliteit geagendeerd en de Noordwijkse hoogleraar Evers uitgenodigd. Die pleitte onder meer voor een betere integratie van de treinstations in de streek. Het openbaar vervoer is nu al regionaal vertegenwoordigd en de provincie gaat er over. Die is bezig met een nieuw contract per 2021.

2 REACTIES

  1. Straks Noordwijkerhout en Noordwijk samen 1 gemeente, maar 1 maal per uur is er een rechtstreekse busverbinding, dichtbij, maar toch veraf.

  2. Ze kunnen beter een goede busverbinding maken richter Haarlem bijvoorbeeld. Sinds Arriva in Z-Holland rijd ben je per bus +/- 1uur langer kwijt om daar te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in