Foto Google Streetview

Voorhout – Het asfalteren van de Tweede Elsgeesterweg in Voorhout zou minimaal 200.000 euro gaan kosten. Dat maakte wethouder Rob ten Boden (Trilokaal) dinsdag bekend in de vergadering van de raadscommissie Ruimte.

De ChristenUnie had eerder bij het college van burgemeester en wethouders aangedrongen om te onderzoeken of de Tweede Elsgeesterweg geen andere verharding kan krijgen. De weg, die loopt vanaf de Leidsevaart naar de volkstuinen en paardrijvereniging De Voorruiters, is volgens ChristenUnie-burgerlid Mirjam Mack in slechte staat en is nu alleen verhard met puin. Zij had aangedrongen op een betere verharding van de weg.

Volgens Ten Boden zou een verharding met asfalt of klinkers zeker 200.000 euro gaan kosten. Hij sloot zelfs niet uit dat de kosten nog veel hoger zouden kunnen komen te liggen. Hij vindt een dergelijk bedrag voor een andere verharding niet verantwoord, omdat het hier gaat om een landweg in een open landschap. Daarnaast zou het dan verkeer kunnen gaan aantrekken dat naar de achtergelegen woonwijk wil. Volgens hem voldoet de huidige verharding wel voor het gebruik van de weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in