Noordwijk – B&W van de gemeente Noordwijk hebben de gemeenteraad geïnformeerd over de nieuwbouw van de Noordwijkse School aan de Hoogwakersbosstraat. Noordwijk stelt een voorbereidingskrediet beschikbaar van € 200.000, zodat de school een voorlopig ontwerp kan maken.

Het gaat om nieuwbouw op het eigen perceel. Uitbreiding en renovatie van de oude school was eerst het plan, maar dat blijkt bouwtechnisch niet mogelijk. Hiervoor was een bedrag van € 7.086.000, – gereserveerd. Sinds 2008, twee jaar na de opening, kampt de Noordwijkse School met ruimtegebrek. Er wordt al jaren ruimte gebruikt in het naastgelegen DPO-gebouw. Die dependance zou na de nieuwbouw niet meer nodig zijn. Dan moet er in eigen huis plaats zijn voor 9 groepen met in totaal 235 leerlingen. Tijdens de nieuwbouw kan de Noordwijkse School gebruik maken van het Zeehonkgebouw, dat over een jaar beschikbaar komt.

De kosten van nieuwbouw zijn nu geschat op € 8.456.000, maar dit bedrag kan nog oplopen.

2 REACTIES

  1. Lekker de ouders laten meebetalen of ze brengen hun kinderen maar naar een andere school .Al die aparte scholen maak alles maar openbaar .Kost toch klauwen met geld .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in