Noordwijkerhout – De gemeente Noordwijk heeft berekend wat de herbouw van een multifunctionele hal met eenvoudig zwembad gaat kosten.

Het zwembad zou 25 x 15,4 meter worden, zonder extra’s als een instructiebad, een whirlpool, een waterstroomversneller,
speeltoestellen en een pierenbadje voor de allerkleinsten. Het zwembad is vooral gericht op het verenigingszwemmen, zwemles, afzwemmen en banenzwemmen. Een multifunctionele hal mét zwembad kost 712.000 EUR extra per jaar gedurende 40 jaar. Dit bedrag komt boven op de 440.000 EUR die al in de begroting is opgenomen. Dus in totaal 1.152.000 per jaar aan exploitatiekosten en kapitaalslasten.

Dat betekent, heeft de gemeente uitgerekend, dat alleen het zwembad elke inwoner van de gemeente Noordwijk 16 euro extra per jaar kost, 40 jaar lang.

6 REACTIES

  1. Ik neem aan dat het zwemmen niet gratis is.Op hoeveel bezoekers wordt er gerekend ? en hoeveel inkomsten zijn er dan ? dit mis ik in dit verhaal.

  2. Volgens mij is € 1.152.000 gedeeld door 44.000 inwoners € 26,17 per inwoner per jaar!
    We hebben toch al een zwembad waar we met ons allen per jaar al flink bij moeten betalen?! Hoeveel Noordwijkers maken daar eigenlijk gebruik van?

  3. Leuk zo’n rekensommetje, maar er mist van alles in. Hoe zit het inderdaad met de verzekering, exploitatie en iets wat niet in getalletjes uit te drukken valt, het gebruik en plezier van het zwembad door de inwoners. Alle kinderen die zwemles krijgen.
    Een beetje makkelijk om alleen de eventuele kosten voor de inwoner te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in