Roberto ter Hark overhandigt het akkoord aan burgemeester Wendy Verkleij.

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De woningbouwlocatie Bronsgeest wordt niet volledig bebouwd. De nieuwe coalitie bestaande uit VVD, CDA, Partij voor de Inwoners en Lijst Salman houden het op 350 woningen in plaats van 600 woningen. Daarmee komen Lijst Salman en Partij voor de Inwoners (PvdI) een verkiezingsbelofte niet na. Volgens fractievoorzitter Morssink van de PvdI is dat omdat er de komende vier jaar voldoende plekken zijn om wél te bouwen. De uitleg van Van Bockhove van Lijst Salman is dat je met 2 zetels moet gaan voor een compromis waarbij je wel andere zaken geregeld krijgt. Er komen nu volgens de nieuwe coalitie 400 betaalbare woningen in de komende vier jaar er bij.

De Schelft en het zwembad komen terug, volgens de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld. Men vreest wel hogere bouwkosten, maar voorlopig komen beide voorzieningen terug in Noordwijkerhout.

Andere opvallende zaken:

 • komende vier jaar oplopende korting op OZB (2,5%, 5%, 7,5% en 10%)
 • de hondenbelasting wordt afgeschaft
 • op het nieuwe parkeerterrein aan de Schoolstraat komen straks alleen betaalbare woningen
 • de gemeente gaat werken met wijkambassadeurs
 • als een gemeentebestuur een onderzoek laat uitvoeren moet dat op een juiste wijze en als het toch fout gaat en personen of bedrijven worden in een kwaad daglicht gesteld dan zijn excuses op zijn plek
 • er komt een referendum naar Noordwijks model voor onderwerpen die daar voor geschikt zijn
 • het gemeenteloket in Noordwijkerhout blijft open, het aantal bezoekers wordt wel gemonitord
 • veiligheid op de Grent krijgt extra aandacht, om overlast en criminaliteit te bestrijden wordt (flexibel) cameratoezicht ingezet, bijvoorbeeld in de Zeestraat in Noordwijkerhout
 • tarief voor een parkeervergunning voor inwoners gaat van 50 naar 20 euro
 • ook gaat men werken met flexibele parkeertarieven voor winter en zomer
 • Er komen pinautomaten in Noordwijk aan Zee en Binnen
 • De komende vier jaar komen er 800 bomen bij.

Hieronder het volledige akkoord:

Concept coalitieakkoord 2022 -2026 gemeente Noordwijk versie 17 juni 2022

Wethouders worden Roberto ter Hark (VVD), Theo Alkemade (CDA), Dennis Salman (Lijst Salman) en Alois Eberharter (Partij voor de Inwoners). Zij worden op 5 juli geïnstalleerd. Het akkoord is formeel nog een concept omdat de gemeenteraad er nog over kan meepraten. Bruisend Noordwijk heeft al gedoogsteun toegezegd.

Hieronder interview met Roberto ter Hark

Hieronder interview met Peter van Bockhove:

 

 

7 REACTIES

 1. Zo hoort dat in een fatsoenlijke democratie. De PvdI had graag meer woningen gebouwd. Maar slechts 7% heeft op de PvdI gestemd. Dus dan heb je niet alles voor het zeggen. Willen de inwoners meer woningen dan hadden er meer mensen op de PvdI moeten stemmen. Dus de inwoners vinden andere zaken belangrijker. Daar is niets mis mee.

  • In een fatsoenlijke democratie waren er vragen gesteld over het verloop van de verkiezingen, het opkomstpercentage lag ongewoon hoog in vergelijking met omliggende gemeenten.

 2. Ozb omlaag is een cadeautje voor de rijken, kunnen ze nog dikkere huizen bouwen, is ook niet gek met zoveel nieuw luxe vastgoed in het vooruitzicht.

 3. Huisvesting statushouders , woningen jongeren en energietransitie, klimaatdoelstelling, ik stip maar een paar prangende kwesties aan, m.a.w. heeft Noordwijk geen boodschap aan de landelijke problematiek?

 4. Nee hoor Andre het is 13,75% van de mensen die gestemd hebben en naar beneden afgerond 7% van de kiesgerechtenden. Dat is triest dat zoveel mensen niet gestemd hebben. Natuurlijk zou ik ook liever 13,75% van alle kiesgerechtigden als draagvlak hebben maar helaas het is afgerond slechts 7%. Wij zijn transparant en kunnen heel goed rekenen. Daar zou de gemeenschap veel plezier van kunnen hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in