Foto Rose Marie Keijzer

Teylingen/Hillegom – Er zijn afgelopen week twee nieuwe coronaclusters bijgekomen in de Bollenstreek: een in Teylingen en een in Hillegom. Dat meldt de GGD Hollands Midden.

De GGD noemt iets een cluster als er 3 of meer mensen besmet zijn binnen één groep zoals een bedrijf, organisatie, of vereniging. Om de privacy van de betrokkenen te beschermen wordt alleen de naam van de gemeente genoemd. Pas wanneer de GGD er niet in slaagt het bron- en contactonderzoek rond te krijgen, zoals vorige maand café de Kleine Beurs in Hillegom, wordt de bron genoemd. Dan is er een risico voor de volksgezondheid, en dat belang weegt zwaarder dan de privacy van de betrokken organisatie.

Bij de twee nieuwe clusters is hiervan geen sprake en gaat de privacy voor.

4 REACTIES

  1. Als je van zo’n zogenaamd cluster toch niet mag melden wie, wat of waar, dan kun je het beter helemaal niet noemen. Heeft wekt onnodige onrust op. Je kan er toch niets tegen doen. Je weet bv niet bij wie je moet wegblijven. De corona gevallen zelf weten wel dat ze bij anderen weg moeten blijven dat is in dit geval genoeg. Dus svp nie meer noemen. Oonoig onrust zaaien.

  2. Onnodig paniek zaaien. Noem dan iid waar je weg moet blijven. Heel vreemd ten tijde van een pandemie..
    Wat heeft zo’n app dan straks voor zin? Bezopen!

  3. Je hoeft je toch niet te schamen als je ziek geworden bent. Weg die privacy ik wil graag weten wie er besmet zijn dan weet ik ook of ik in die omgeving geweest ben en me moet isoleren .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in