foto PB

Sassenheim – De discussie over de bouw van een nieuwe ondergrondse parkeergarage op het Hortusplein in Sassenheim zou weleens nieuw leven kunnen worden ingeblazen door de ideeën die er zijn over de bibliotheken in zowel Voorhout als Sassenheim.

Maandag bleek tijdens de vergadering van de raadscommissie Welzijn dat een meerderheid van de gemeenteraad wel iets ziet in de komst van een nieuwe bibliotheekvestiging in Voorhout, die dan meteen kan gaan dienen als hoofdvestiging van de bibliotheek in de gemeente Teylingen. Die functie wordt nu vervuld door de bibliotheekvestiging in Sassenheim, maar dat gebouw is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen. Bovendien zal de kern Voorhout door nieuwbouw verder doorgroeien en straks veel meer inwoners hebben dan Sassenheim, waardoor het logischer is om de hoofdvestiging van de bibliotheek in Voorhout te realiseren. Sassenheim zou dan een nieuwe bibliotheek kunnen krijgen, die bij voorkeur in de Hoofdstraat moet komen. Het huidige bibliotheekgebouw kan dan worden afgebroken.

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad in meerderheid uitgesproken dat moet worden onderzocht of er een parkeergarage kan komen op het Hortusplein in Sassenheim. Dit was echter tegen de wens van B&W, dat veel meer ziet in bovengronds parkeren ter plaatse na de bouw van een nieuwe supermarkt van Hoogvliet en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen door Stek. Tijdens die vergadering wees wethouder Marlies Volten er terloops op dat er wellicht ook nog ontwikkelingen kunnen komen op de locatie van de huidige bibliotheek in Sassenheim, waardoor de bouw van een parkeergarage wellicht overbodig zou zijn. Haar opvatting werd afgelopen zaterdag door middel van een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad ondersteund door haar voorganger oud-wethouder Bas Brekelmans, die daar hetzelfde over denkt. Mocht de locatie van de bibliotheek in Sassenheim eventueel beschikbaar komen voor parkeerruimte, dan is het niet ondenkbaar dat de bouw van een 3,2 miljoen kostende nieuwe parkeergarage op het Hortusplein in een ander daglicht komt te staan. De discussie in de Teylingse gemeenteraad zou hierover dan ook weleens opnieuw gevoerd kunnen gaan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in