Voorhout – Het college van B&W van Teylingen start met het doortrekken van de Spoorlaan in Voorhout. Hiermee ontstaat voor fietsers een nieuwe verbinding tussen het centrum van Voorhout en het fietspad langs de Noordelijke Randweg.

De Spoorlaan loopt parallel aan de centrumkant van het spoor en sluit aan op de Beukenrode. Richting het noorden loopt de Spoorlaan in de huidige situatie dood. Ook is het noordelijke deel van de weg nu niet verhard. Afgelopen zomer is de nieuwe Noordelijke Randweg Voorhout geopend met het daarnaast gelegen fietspad. Met het doortrekken van de Spoorlaan over een lengte van enkele tientallen meters ontstaan nieuwe verbindingen tussen het centrum van Voorhout en de Noordelijke Randweg en verder richting Noordwijk en Noordwijkerhout en verder.

De uitvoering start in het nieuwe jaar. De directe omgeving wordt hierover per brief geïnformeerd. De gemeente verwacht dat het fietspad op 31 maart 2023 klaar is voor gebruik.

6 REACTIES

  1. Een fiets aansluiting tussen de nieuwe rotonde N444 door het weiland recht op het NS station Voorhout af zou efficiënter zijn. Daarmee ontsluit je Noordwijk Binnen en het NS Station Voorhout. Jongeren die geen woonruimte kunnen vinden in studentensteden kunnen dan in Noordwijk wonen en met een korte veilige fietsroute het NS netwerk op.

    • Studenten die bij hun ouders thuis (moeten) blijven wonen omdat ze inderdaad (net als gezinnen) geen (andere) woonruimte kunnen vinden.

  2. Er ligt nog een rontonde waar straks geboud gaat worden dan kan je zo naar het station in Voorhout nog even een jaar of vijf geduld zebhebnen het niet zo erg op fietsers in de bollen streek .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in