Foto: Omroep West

Hillegom – Woensdag hutspot, donderdag boerenkool met worst en vrijdag chili con carne. Dat is voorlopig het menu voor de eerste week van de gaarkeuken van café Murphy’s Law in Hillegom.

‘Ik wil er zelf niet beter van worden’, zegt uitbater Richard Heus. ‘De kroeg moet toch om vijf uur dicht, dan kunnen we nog iets betekenen voor de mensen die het steeds moeilijker krijgen.’

De deur is van woensdag tot en met vrijdag van 16 tot 18 uur open voor afhalen. ‘We zoeken nog sponsors die ons van ingrediënten kunnen voorzien, wij hebben de spullen en de mensen.’ De eerste maaltijden heeft Heus uit eigen zak betaald.

‘Als je niks hebt hoef je niks betalen’

Richard nam de kroeg vlak voor de eerste lockdown in 2020 over en vervulde daarmee een jongensdroom. Vooraf kon hij niet vermoeden dat hij een overlevingsslag moest voeren om overeind te blijven.

‘Ik kom uit de wereld van de muziek en de geluidstechniek, en ik zie om me heen dat die mensen het steeds moeilijker krijgen’, zegt Heus. ‘Dus als je niks hebt, hoef je niks te betalen. En anders een vrijwillige bijdrage.’

Dit is een bijdrage van Mediapartner Omroep West.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in