Noordwijk/Noordwijkerhout – Het gemeentehuis van de fusiegemeente Noordwijk/Noordwijkerhout wordt State of the Art. Dat zegt burgemeester Goedhart van Noordwijkerhout. Er wordt onder meer ingezet op digitale dienstverlening, flexplekken en papierloos werken. De keuze van een gemeentehuis moet nog gemaakt worden. Eerst wordt in kaart gebracht wat er nodig is. Dat burgemeester Rijpstra het Zilveren Kruisgebouw in Noordwijk genoemd heeft, is dan ook helemaal niet zeker. Rijpstra heeft aangegeven interesse te hebben om als burgemeester van de fusiegemeente aan de slag te gaan. Goedhart heeft nog eens benadrukt niet door te willen gaan. Na de zomervakantie zijn de colleges van B & W vorige week voor de eerste keer samen gekomen. Op 22 september is er een kennismaking met alle raadsleden.

5 REACTIES

  1. Natuurlijk flikker maar weer een boel gemeenschapsgeld over de schutting! De heren burgemeesters willen natuurlijk wat nalaten voor het nageslacht. Ja een steeg naar je laten vernoemen voldoet niet. Wedden dat de OZB belasting omhoog gaat in de fusiegemeente. Het wordt overigens hoog tijd om een burgemeester te laten kiezen door de burgers. Reken er dan maar op dat Rijpstra dan niet terugkomt. De man was aangesteld voor de zelfstandige gemeente Noordwijk, kijk wat hij doet!!!

  2. Ze hebben alleen maar druk met een een nieuw gemeente huis over andere dingen hoor je ze niet er zal we weer een intrem moeten komen voor een hoop geld .Ga je nu eens bezighouden met de lopende dingen in een dorp .Zet een paar unets neer voor die ambtenaren net zo als jullie voor de jonge bewoners doen in het dorp .Moeten er dan nog meer ambtenaren komen je ziet alleen maar dat er mensen van de algemene diensten weg moeten >.Het gemeente huis kan ook wel met minder mensen .

  3. 1) Is het echt al zeker dan dat de fusie er komt (kans is natuurlijk groot)
    2) Rijpstra is door de Commesaris neergezet als stroman om fusie(s) in gang te zetten. Noordwijk moe(s)t zich aansluiten bij een Bollenstad

  4. Een gemeentehuis in het zilverenkruis gebouw, is iets voor de toekomst, als alle bollenstreek gemeenten worden samengevoegd. Immers is dit altijd al de bedoeling geweest van de provincie en het rijk. Eerst Teylingen laten ontstaan dan groot Katwijk en dan groot Noordwijk en uiteindelijk alles bij elkaar tot Bollenstad. Zo is het ook gegaan eerst Alkemade dan Rijnwoude en nu is het allemaal gemeente Alphen aan den Rijn. Straks Voorschoten, Wassenaar,Oegstgeest,Leiderdorp en Zoeterwoude samenvoegen en klaar is het plan van Janssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in