Noordwijk – De manier, waarop de nieuwe gemeentevlag er uit komt te zien, is bekend.

In december bepaalde de gemeenteraad, dat er door de fusie van Noordwijk met Noordwijkerhout en De Zilk een nieuw gemeentewapen moest komen. En daar hoort ook een nieuwe gemeentevlag bij. De Hoge Raad van Adel heeft hierover advies uitgebracht.

De nieuwe vlag verschilt niet veel van de huidige oude vlag. De huidige vlag zoals de Hoge Raad van Adel adviseert, is ook een witte vlag met een zwarte leeuw, maar dan met rode tong en nagels.

4 REACTIES

  1. Hoeveel kost deze gehele exercitie? Ik zou graag wel inzicht hierin willen krijgen. Zeker nu enkel een rode tong en een paar rode nagels eraan wordt toegevoegd. Ik mag hopen dat hiervoor geen extern ontwerpbureau is ingeschakeld.

  2. Dag Kees. Neem even contact op met de Hoge Raad van Adel. Die kunnen je echt alles vertellen over de totstandkoming van dit wapen. Het is hun tekenaar die het gemaakt heeft. Zijn/Haar naam is ons onbekend. Goed om te weten. Heraldiek is een zeer gespecialiseerd werkveld. De gemeente Noordwijk is er niet van. De Hoge Raad van Adel wel. Onze bijdrage in deze fase van de excercitie ligt tussen de 750 – 1000 euro. We houden rekening met nog wat extra kosten zodra het wapen toegepast wordt op enkele belangrijke dragers: ambtsketen, vlaggen et cetera. We hebben een er een potje voor. Omdat we nog niks hebben laten maken kunnen we je nog niet vertellen wat de kosten uiteindelijk zijn. Dus nog even geduld. Maar veel kan het uiteindelijk niet zijn. Uit je reactie maak ik twee dingen op. Je ervaart een hoge herkenbaarheid. Immers je meldt dat er ‘weinig’ aan gedaan is. Dus dat moeten we de ontwerper wel even meegeven. Goed werk. Geen revolutie. Maar organisch. Het nieuwe wapen is een geslaagd amalgaam tussen bekende beelden. Het tweede: je vindt kostensturing erg belangrijk. Dat komt mooi uit. De gemeente Noordwijk ook. We streven ernaar om gewetensvol om te gaan met elke euro belastinggeld. Zeker nu.

  3. Leuk dat Nieuw Noordwijk een mannelijke Leeuw krijgt met roodgelakte nageltjes. De eerste genderneutrale gemeente in Nederland. Krijgen we een themajaar Transanders?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in