Nieuwe junior cyber agents gehuldigd in Hillegom

Hillegom – In het gemeentehuis in Hillegom zijn twee nieuwe junior cyber agents gehuldigd in het bijzijn van hun ouders en de politie. Joey en Oliver hebben de beste score gehaald in de game hackshield. Het interactieve spel leert jongeren hoe zij cybercriminaliteit kunnen herkennen. 

Een van de nieuwe cyber agents is Oliver, hij wil graag later politieman worden. Ook Joey heeft de ambitie om politieman worden. Ze zijn trots op hun benoeming en ze spelen het spel elke dag. Omdat zij de hoogste score hebben gehaald in hackshield zijn zij de twee beste cyberagenten van Hillegom. Het programma is zo ingericht dat de kinderen aan de hand van een spel leren wat cyberveiligheid is. 

Loco burgemeester Jan van Rijn heeft de huldiging gedaan, ‘het is belangrijk dat jongeren kennis hebben van cybercriminelen’ legt Van Rijn uit. Daarmee worden ze weerbaarder tegen deze vorm van misdaad. Jongeren zijn vaak het doelwit van cybercriminaliteit en het is dus belangrijk dat zij ook snappen hoe ze zich online kunnen weren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in