(archieffoto)

Lisse – De andere manier van afval inzamelen die de gemeente Lisse per 1 januari van dit jaar heeft ingevoerd is een groot succes. Het percentage afvalscheiding in 2015 was nog 57%, dat is gestegen naar 82%. Het aantal kilo’s restafval dat gemiddeld per jaar wordt ingeleverd was in 2014 220 kilo, in 2015 189 kilo. Als Lisse het aantal ingeleverde kilo’s in de eerste drie maanden doorrekent naar een heel jaar komt men nu uit op 70 kilo. Wethouder Nieuwenhuis noemt de cijfers een trendbreuk die te danken is aan het gedrag van de inwoners. Die moeten nu het restafval weg brengen en ‘milieuvriendelijk afval’ wordt opgehaald. Die methode blijkt nu te werken. Volgens Nieuwenhuis zijn er nog wel plekken in Lisse die verbetering vereisen.

3 REACTIES

 1. Zeker Meneer Nieuwenhuis er zijn inderdaad plekken die verbetering eisen.
  Intussen verschillende malen uw ambtenaar Dhr.Haas benaderd t,w, telefonisch ( hij zou terug bellen ,nee dus),via email ,ook geen reactie, via zijn collega de buurt regiseuse , weer geen reactie.
  Helaas deze meneer Heet Haas en maakt zijn naam echt waar,alleen de burger heeft daar niks aan.
  Ik zou zeggen kom zelf een hier kijken. met vriendelijke groet
  R Lommerse voorzitter Bewonerscommissie Ruysdaelplein.

 2. Ook onze senior woning complex Mariastaete postcde 2161RJ kampt nog steeds met een probleem.
  4 papiercontainers voor 30 woningen die binnen 2 weken na lediging al weer propvol zitten en maar 1x in de 4 weken worden geledigd. Gemeld bij de Meerlanden die een oplossing zouden zoeken, maar waarschijnlijk zijn die oplossingen goed verborgen en nog steeds niet gevonden.

  • Beste meneer,
   Helaas word er door Lissers veel afval illegaal (in de bosjes )gedumpt.
   De extra kosten voor de boa die daar voor aan gesteld is komt nergens terug in u verhaal. Of er wordt gestort door Lissers bij buurt gemeentes waar ze het afval nog gratis kunnen storten. Is het niet veel reëler om te zeggen iedereen kan 25 kub gratis storten daarna wordt er pas betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in