Een eerdere schets van de parkeergarage bij Huis ter Duin. Deze gaat dus niet door.

Noordwijk – Het Wantveld 1.50 meter verdiepen en een parkeerdek er bovenop en een parkeergarage aan de Huis ter Duinstraat op de plek van het huidige parkeerterrein. Dat zijn twee nieuwe oplossingen om het parkeerprobleem van Noordwijk aan Zee op te lossen. Een grote parkeergarage onder het duin bij Huis ter Duin mag niet van Rijnland, maar er wordt toch ingezet op een 1-laagse parkeergarage.

Het plan kent meer onderdelen, alle oplossingen kosten Noordwijk totaal 16 miljoen euro. Noordwijk komt – mede door plekken die vervallen door bouwwerkzaamheden – in 2022 468 plekken en in 2025 224 plekken te kort. Door de dinsdag gepresenteerde oplossingen zijn er in 2024 114 parkeerplaatsen structureel over. De piekbelasting is nog niet opgelost. Het Wantveld krijgt over 5 jaar de rol van transferium met 900 plekken en er wordt gekeken naar het bootcamp-terrein aan de Duinweg. Ook een locatie aan de Schoolstraat waar nu de vishandel en een aannemer gevestigd zijn, is niet helemaal uit beeld, maar op dit moment is de grond te duur.

De oplossingen namen niet alle zorgen weg van de gemeenteraadsleden. Ze vrezen toch tijdelijk tijdens bouwwerkzaamheden grote problemen en oplossingen zijn ook nog afhankelijk van particuliere partijen. Als tijdelijke oplossingen zijn er een tijdelijke parkeergarage op het Palaceplein en aan beide kanten parkeren aan de Koningin Wilhelminaboulevard.

Hieronder de presentatie van wethouder Roberto ter Hark uit de vergadering van dinsdag.

2 REACTIES

  1. In het verleden kon men bij projecten een aantal parkeerplaatsen afkopen door per parkeerplek aan de gemeente een bedrag te betalen (parkeerfonds). Gelukkig is er dus een potje opgebouwd waar uit dit bekostigd kan worden. Of niet?

  2. Twee kanten parkeren op en de fietsers dan wat een lulkoek je kan wel zien dat ze er geen verstand van hebben is het parkeren zo belangrijk voor die paardagen dat het druk is .maak je drukker voor de woning zoekende in Noordwijk mer Ter hark

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in