De huidige situatie. Foto Jurgen Heijt

Noordwijk – Voor het Jan Kroonsplein zijn nieuwe bouwplannen ontwikkeld. Dit komt na de felle kritiek van de gemeenteraad tegen de hotelappartementen.

In het nieuwe voorstel van het college van burgemeester en wethouders worden deze hotelappartementen vervangen door woningen. Als de gemeenteraad dit een goed idee vindt, zijn er wel een aantal forse hobbels te overwinnen. Zo wordt met deze plannen nog niet voldaan aan de vereiste aantallen parkeerplaatsen.

Ook moet de gemeente 1,3 miljoen extra verlies voor lief nemen. Bovendien moet de Provincie Zuid-Holland nog toestemming geven, dat Noordwijk deze extra huizen mag bouwen.

5 REACTIES

  1. Zijn parkeerplaatsen in Noordwijk belangrijker dan woningen als er sociale woningen gebouwd worden dan hoeven ze geen parkeerplaats en daar wel dus het zullen wel huisjes worden van een ton of vier voor de gewone Noordwijker .

  2. Goed zo niet lullen maar poetsen, en de provincie kan volgens mij niet dwars gaan liggen gezien het antwoordt op de plannen van de minister over Bronsgeest. Maar ALLEEN bouwen voor sociale woningbouw, want twee onder een kappers en dure appartementen zijn er al veel te veel in Noordwijk. En wie woonden hier vroeger ook alweer? Ja juist de “gewone man”!

  3. Beste Fred,Dit kan de gemeente regelen door hier parkeervergunningen te regelen. Ja je kan de openbare ruimte op maar een manier invullen door te bouwen. En dan komt de heilige koe op de tweede plaats. En trouwens voor alle bewoners van Noordwijk aan Zee geldt al betaald parkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in