Noordwijk – Bij de raadsvergadering van 16 maart proberen politici opnieuw om de hondenbelasting te verlagen.

VVD-raadslid Bas Knapp kondigde aan, dat hij met een voorstel (motie) zal komen. Meerdere partijen uitten zich dinsdagavond kritisch over de huidige hoogte van de hondenbelasting, waaronder Lijst Salman Noordwijk, PUUR en D66. Commissielid Joop Evers van die laatste partij stelde: ,,Er is geen kattenbelasting of kippenbelasting.’’

Mogelijk wil de gemeenteraad het hondenbelastingtarief zoveel verlagen, dat de opbrengsten net zo hoog worden als de kosten voor handhaving, onderhoud van hondenpoepbakken en het beschikbaar stellen van poepzakjes. Wethouder Roberto ter Hark liet weten, een verlaging door te voeren, als een raadsmeerderheid daar voorstander van is.

6 REACTIES

  1. Serieus? – er is geen katten- of kippenbelasting. Niveautje hoor. Ook de ozb maar afschaffen? Er is ook geen strand- of regenbelasting.
    Wat gaan we concreet niet meer doen de komende jaren? De ‘opbrengst’ is 300k per jaar.

  2. Hoop niet dat ze de honden belasting afschaffen, want dan gaan de niet honden houders betalen voor de honden bezitters.

  3. Beste Leonie,
    De euro’s die de hondenbezitters betalen, 300.000 euro per jaar, gaan grotendeels naar de post Algemene Middelen. Die wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. De hondenbezitter betaalt nu dus voor de niet-hondenbezitter.

  4. Leonie, de euro’s van de hondenbelasting gaan grotendeels naar de post Algemene Middelen van de gemeente. Die wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. De hondenbezitter betaalt dus nu voor de niet-hondenbezitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in