Bollenstreek – De nieuwe politieteams in de Duin- en Bollenstreek zullen op 1 februari aanstaande van start gaan. Dat maakte teamchef Henk Woppenkamp donderdag bekend tijdens een digitale sessie voor raadsleden van de gemeente Teylingen.

De Duin- en Bollenstreek heeft momenteel drie politieteams: Bollenstreek-Noord (Noordwijkerhout, De Zilk en de gemeenten Lisse en Hillegom), Noordwijk (Noordwijk en de gemeente Teylingen) en Katwijk (gemeente Katwijk). Onder andere als gevolg van de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout moeten de huidige teams opnieuw worden ingedeeld. Er komen nu per 1 februari twee nieuwe politieteams: team Bollenstreek-West (gemeenten Katwijk en Noordwijk) met het teambureau in Katwijk, en team Bollenstreek-Oost (gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen) met het teambureau in Lisse. Teamchef van het politieteam Bollenstreek-Oost zal Henk Woppenkamp worden.

Volgens Woppenkamp zal het nieuwe politieteam Bollenstreek-Oost bij de start in februari bestaan uit 88 fte. Dat is zo’n 80 procent van de gewenste bezetting. Het is de bedoeling dat er in de komende twee jaar nog zo’n 25 medewerkers bij zullen komen, onder andere doordat er agenten van de politieopleiding komen. Het team zal dan geheel op sterkte zijn. Vooral de wijkposten zullen dan versterkt worden, is de verwachting van Woppenkamp.

3 REACTIES

  1. Gaan we dan ook meer politie op straat zien in plaats dat ze de hele dag formulen moeten in vullen.Want er is nog al wat te doen .want de meeste automobilisten denken dat er geen politie meer is .zo hard wordt er gereden in de dorpen .

  2. Dus de Zilker en Noordwijkerhouters mogen naar Katwijk en het hardnodige Noordwijkse bureau gaat dicht. Slechte zaak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in