Noordwijk – Met een ‘Totale Mens Aanpak’ wil de gemeente Noordwijk de minima beter ondersteunen en begeleiden. Voortaan moet er minder argwaan zijn richting de mensen met een minimum inkomen, wanneer ze komen aankloppen voor financiële steun. ,,Van georganiseerd wantrouwen willen we naar een systeem van verantwoord vertrouwen’’, zo noemde een ambtenaar het woensdagavond tijdens een commissievergadering.

Het huidige minimabeleid wordt op bepaalde zaken aangepast. Aan de ‘Doe Mee-regeling’ wordt onder meer een verjaardagscadeau voor kinderen toegevoegd, net als een computerregeling voor volwassenen. De gemeente gaat wel een vermogensgrens hanteren, wanneer minima een aanvraag indienen voor de aanschaf van witgoed of een computer. Wie meer dan 3.000 euro op de bankrekening heeft, moet meebetalen.

Met een directe en klantvriendelijker aanpak moeten de minima de komende jaren beter ondersteund worden. Waarbij mensen geholpen worden om uit de armoedeval te komen. De ambtenaar: ,,Iedereen verdient een eerlijke kans in het leven, ongeacht het gezin waarin je opgroeit. Kinderamoede is een teken van intergenerationele armoede. Het zit deels in families en je kunt het van de ene op de andere generatie doorgeven, tenzij je er wat aan doet. Je moet investeren in die generatie om het patroon te doorbreken.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in