Foto Google Streetview

Voorhout – Het is nog onduidelijk of de bestaande puinverharding op de 2e Elsgeesterweg in Voorhout wordt vervangen door een ander soort verharding.

De 2e Elsgeesterweg wordt voornamelijk gebruikt door leden van volkstuinvereniging Elsgeest en van ruitervereniging De Voorruiters. De karakteristieke landelijke weg heeft momenteel een puinverharding, maar door het gebruik ontstaan daar regelmatig gaten in. Deze worden dan weliswaar door de gemeente weer opgevuld, maar zorgen toch voor veel overlast en ergernis bij de gebruikers van de weg. De afgelopen jaren zijn dan ook regelmatig verzoeken bij de gemeente binnengekomen om de puinverharding van de weg te vervangen door een ander soort verharding. Tot nu toe weigert het college van burgemeester en wethouders echter daaraan medewerking te verlenen, omdat men de weg landelijk wil houden en niet aantrekkelijk wil maken voor sluipverkeer naar de achtergelegen woonwijk. Voor ChristenUnie-burgerlid Mirjam Mack-van Bellen was dat aanleiding om met een initiatiefvoorstel te komen voor een betere verharding op de 2e Elsgeesterweg. Zij ziet een oplossing door het aanbrengen van grasbetontegels op de weg. Daardoor zou de weg weliswaar beter berijdbaar worden voor gebruikers van de weg naar de volkstuin- en ruiterverenigingen, maar nog steeds onaantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld fietsers, brommers en scooters naar de achtergelegen woonwijk. Wethouder Heleen Hooij liet echter maandag tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimte weten nog steeds niets te zien in het aanbrengen van een andere verharding op de 2e Elsgeesterweg. Volgens Hooij zijn grasbetontegels niet bestand tegen zwaar verkeer, en kunnen daarin scheuren ontstaan. Op andere plaatsen in Teylingen worden grasbetontegels alleen gebruikt op parkeerplaatsen en als bermverharding. Volgens Mirjam Mack zijn de tegels echter prima geschikt voor de landelijke weg, en zijn ze bovendien groener, goedkoper en beter begaanbaar dan de huidige puinverharding. De coalitiepartijen VVD, Trilokaal en D66 lieten weten dat zij het initiatief van Mack weliswaar waarderen, maar dat ook zij niets zien in de grasbetontegels. Martijn van Duivenbode (Trilokaal) zette, net als burgerlid Katja Heede (D66), vraagtekens bij de kosten die gemoeid zijn met grasbetontegels. Ook is men bang dat sluipverkeer dan gebruik gaat maken van de weg. Dion Piket van de gelijknamige eenmansfractie vond echter dat B&W zelf met een goed voorstel voor de weg had moeten komen, en vond het de moeite waard om te onderzoeken of er toch grasbetontegels op de weg kunnen komen. De drie coalitiepartijen bleven de wethouder echter steunen, hetgeen Don Verhoeff (GroenLinks) deed opmerken dat er bij hen sprake was van onwil om het alternatief van Mack te onderzoeken.

Martijn van Duijvenbode (Trilokaal) liet daarop weten dat hij vooralsnog negatief tegenover het initiatief van de ChristenUnie staat, maar dat hij toch in zijn fractie wil bespreken of er een onderzoek kan komen naar de grasbetontegels. Voor de raadsvergadering van juli zal hij laten weten wat het standpunt van zijn partij hierin is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in