Nieuwe website en Beeldbank Bollenerfgoed

Bollenstreek – Wie informatie zoekt over bollenschuren en ander bollenerfgoed in de Duin- en Bollenstreek, kan nu terecht op de vernieuwde website www.bollenerfgoed.nl. De nieuwe website werd donderdag in gebruik genomen door Joop Zwetsloot, van 1996 tot 2012 voorzitter van de Projectgroep Behoud en Herbestemming Oude Bollenschuren, en zijn opvolger, Piet Goemans, voorzitter van de Werkgroep Bollenerfgoed van het CultuurHistorisch Genootschap Duin- en Bollenstreek.

Nieuw in de website is de Beeldbank Bollenerfgoed; een ingebouwde database van alle bollenschuren. Daarin zijn meer dan 700 nog bestaande en reeds verdwenen bollenschuren en landschuurtjes opgenomen. De gegevens in de Beeldbank Bollenerfgoed zijn echter nog niet compleet. Organisatie en inwoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen daarbij helpen en aanvullingen doorgeven.

De website is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Themafonds Digitalisering Erfgoedcollecties Zuid-Holland en door subsidies van Fonds 1818 en de J.C. Ruigrok Stichting.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in