Teylingen – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Teylingen kan niet doorgaan door de huidige coronamaatregelen. De burgemeester van Teylingen, Carla Breuer, heeft in plaats daarvan een boodschap geschreven:

”Wat zie ik ieder jaar uit naar onze Nieuwjaarsreceptie, waar ik u ontmoet: inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen. Het is fijn om bij te praten, terwijl het nieuwe jaar nog helemaal blanco voor ons ligt. Het gonst die avond altijd van de plannen en de verwachtingen.

Voor het tweede jaar op rij moeten we deze receptie overslaan vanwege corona. Dat vind ik ontzettend jammer. We zouden elkaar zo graag weer eens in levenden lijve ontmoeten! Ik ben benieuwd hoe het met u gaat in deze lastige tijd. Wat doet u om het vol te houden en met welke voornemens stapt u het nieuwe jaar in? We willen later dit jaar alsnog een bijeenkomst organiseren. Hopelijk kan dat in het voorjaar.

Een mooi gebruik is dat wij tijdens de Nieuwjaarsreceptie de Waarderingsprijs uitreiken. Dit jaar hebben wij dit online gedaan. De wethouders en ik zijn het erover eens dat de zorg extra waardering verdient. Daarom hebben wij de Waarderingsprijs toegekend aan de Zorggroep Voorhout – Warmond en de Zorggroep Sassenheim. In deze zorggroepen werken huisartsen, apothekers, diëtisten en fysiotherapeuten samen. Met elkaar hebben de zorgverleners goed werk verricht onder zware omstandigheden. Ze hebben coronapatiënten in onze gemeente ondersteund, terwijl het normale werk ook gewoon doorging. Dat is onze waardering meer dan waard.

Aan het begin van een nieuw jaar hoort terugkijken en vooruitblikken erbij. Het jaar 2021 begon veelbelovend, toen de vaccins beschikbaar kwamen. De besmettingen daalden en we beleefden een zomer vol ontmoetingen. We genoten van de zon op het terras of gingen op vakantie. De kinderen konden weer onbekommerd naar school. En we haalden ons hart op tijdens de Najaarsfeesten in Voorhout en Sassenheim.

Toen het virus weer oplaaide, moesten we een stap terugdoen. Velen van ons werden geraakt. Misschien bent u zelf ziek geworden, of iemand in uw omgeving. Of kreeg u het bericht dat een operatie werd uitgesteld. Dat is heftig. Het afgelopen jaar heb ik, naast zorg voor elkaar, ook verwijdering gezien. Veel mensen hebben hun mening klaar over het gedrag van anderen. Wat zou het fijn zijn als iedereen wat minder bezig was met zijn eigen gelijk! Laten we proberen naar elkaar te luisteren, ondanks de meningsverschillen. Durft u uw dorpsgenoten te vragen hoe zij het volhouden? Misschien helpt hun antwoord u – of blijkt dat u iets voor hen kunt betekenen.

Het virus en de maatregelen hebben veel gevraagd van ons aanpassingsvermogen. En het ziet ernaar uit dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. Hoe gaan we met dat besef het nieuwe jaar in? Dwingt corona ons om onze samenleving opnieuw vorm te geven – tijdelijk of blijvend? Ook ik kan die vraag niet beantwoorden.

We weten niet hoe morgen, volgende week of volgende maand eruit zullen zien. Persoonlijk vind ik het ook lastig om daarmee om te gaan. Maar in één ding geloof ik oprecht: de weg van de verbinding. We kunnen van elkaar leren om innovatief, zorgzaam en veerkrachtig te zijn.

Ik zie lichtpuntjes in wat er in onze gemeente gebeurt. De vindingrijkheid van ondernemers: winkels die zaken doen via whatsapp of restaurants die afhaalmaaltijden verstrekken. En natuurlijk: klanten die daarvoor openstaan. Liefdevolle aandacht van verenigingen, ondernemers of particulieren voor oudere of eenzame dorpsgenoten. Ik hoop dat u met mij deze lichtpuntjes blijft zien”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in