Taart bij de start van de ambtenarenorganisatie voor Hillegom, Lisse en Teylingen.

Teylingen – Van de coalitiepartijen in de gemeenteraad van Teylingen hoeft er op korte termijn geen evaluatie te komen van HLTsamen, de gezamenlijke ambtenarenorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.

Bij de vorming van HLTsamen in 2017 is afgesproken dat er dit jaar een evaluatie zal plaatsvinden van de ambtenarenorganisatie. Het bestuur van HLTsamen en de drie colleges van B&W hebben echter besloten om deze evaluatie niet dit jaar, maar pas volgend jaar uit te voeren. Volgens het bestuur van HLTsamen heeft de organisatie het als gevolg van de coronacrisis momenteel erg druk. Bovendien zou als gevolg van de crisis een evaluatie nu niet het juiste beeld geven van de organisatie. De oppositiepartijen in de Teylingse gemeenteraad lieten maandag tijdens de raadsvergadering echter weten dat zij toch dit jaar een evaluatie wilden. Volgens hen zou het dan niet moeten gaan om een evaluatie van de organisatie zelf, maar om een bestuurlijke evaluatie. Volgens hen is dat van belang met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die in maart 2022 worden gehouden. De partijen hebben dan de mogelijkheid om over HLTsamen iets op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s, waarna de nieuwe gemeenteraad daarover een besluit zou kunnen nemen. Zij vonden het daarom ongewenst om een bestuurlijke evaluatie uit te stellen, en dienden daarover een motie in.

Een meerderheid van de gemeenteraad, bestaande uit de coalitiepartijen VVD, Trilokaal en D66, vindt een evaluatie nu echter niet nodig. Zij stemden dan ook tegen de motie van de oppositiepartijen. Van de drie fracties mag de evaluatie ook plaatsvinden wanneer HLTsamen na de coronacrisis in rustiger vaarwater terecht is gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in